#6. Jetlag

Jetlag ✈️🤦🏽‍♀️

Wie heeft hier vaak last van? Lekker op vakantie en daarna nog wat extra dagen vrij nemen om bij te komen. Sommigen gaan echter direct aan de slag ondanks de vermoeidheid.
Ayurveda kan niet alleen helpen een jetlag te voorkomen, maar ook om een jetlag snel te verhelpen.

Tijdens het reizen, vooral met het vliegtuig, neemt “Vata Dosha” toe door de snelheid in het momentun, wat ook wel “shigra yana” wordt genoemd.

Om een jetlag te voorkomen is het aan te raden voor het vliegen een lekker kopje venkel- of gemberthee te drinken . Dit houdt het lichaam warm. Je kunt voor het vliegen je lichaam ook insmeren met (sesam)olie. Door je in te smeren voorkom je uitdroging.

Tijdens het vliegen is het aanbevolen om genoeg (warm) water en thee te drinken. Probeer caffeine te vermijden omdat het de Vata juist verhoogt. Bij aankomst de eerste paar dagen je hoofdhuid en voetzolen insmeren met (sesam)olie en kamillethee drinken.

Het op peil houden van je Vata kan je te allen tijde doen door ghee in te nemen. Vergeet daarom niet om ghee mee te nemen op reis en dagelijks een theelepeltje ervan in te nemen in je (kruiden)thee of door het eten heen. Voor de vegans is amandelolie een goeie vervanger.

Een jetlag is hiermee dus verleden tijd! Binnenkort beginnen de vakanties en als je al een reisje gepland hebt, alvast Bon Voyage!

Ben je trouwens benieuwd geworden naar de werking van ghee? In mijn blog van volgende week vertel ik jullie hier graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.