#3. Iedereen verlangt naar geluk, maar krijgt vaak te maken met verdriet.

Iedereen verlangt naar geluk, maar krijgt vaak te maken met verdriet.
Wat is hier de oorzaak van?
Ayurveda zegt hierover het volgende:
De handelingen van een persoon zijn verantwoordelijk voor het ervaren van geluk (sukha) en verdriet (dukha).
De oorzaken van ziekte, die betrekking hebben op geest en lichaam, zijn drievoudig; verkeerd gebruik, niet-gebruik en overmatig gebruik van de tijd, mentale vermogens en zintuigen.
Alle handelingen die essentieel zijn voor het leven moeten onschadelijk en nuttig voor de gezondheid blijven. De mens is vrij om te doen, te eten en te drinken wat hij/zij wil, maar als de handeling of het dieet schadelijk is voor de gezondheid, zal hij/zij misschien moeten lijden.
Ayurveda is dus niet alleen een medisch systeem, maar een complete levensfilosofie. Sommigen zullen zeggen dat de eeuwenoude technieken van Ayurveda er misschien niet in zullen slagen om de problemen van het huidige tijdperk te verhelpen, maar als we kijken naar vandaag de dag en nog steeds zien dat de wereld vecht met problemen van ondervoeding, honger, (geestelijke) zorgen, haat, angst, jaloezie en vele sociaal-economische problemen, dan kan worden geconcludeerd dat fundamentele principes van Ayurveda voordeliger zijn voor de mensheid van het huidige tijdperk.
Wat betreft de progressieve aard, accepteert Ayurveda altijd het onderzoek en de technieken van de huidige tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.